Stemmingsbeeld
Vrijdag 19-11-04 14.15 u
middagbericht
Grafiek 4

Olieprijs, Candlestick daggrafiek:

AEX uit dalend trend!

De afgelopen week ging de olieprijs voor de 4e achtereenvolgende week onderuit. Na een laagste koers van 45,30 dollar veerde deze weer op. Feit dat de olieprijs nu uit de stijgende trend gebroken is, zodat een verdere daling niet uitgesloten kan worden. Gezien de bodemvorming in zowel het 10-daags momentum als de 14-daagse RSI verwachten wij nu wel eerst technisch herstel tot de eerder doorbroken stijgende steunlijn nu rond 48. Daarna wordt het afwachten of de daling daadwerkelijk weer ingezet wordt of dat de olieprijs toch weer terugkeert in het stijgend trendkanaal.
Zolang de olieprijs maar onder de psychologische grens van 50 dollar blijft, verwacht ik weinig effect op de markt.

Grafiek 4

Euro, Candlestick daggrafiek:

De euro noteert vandaag weer boven de 1,30 dollar en lijkt daarmee na een pullback naar het eerdere uitbraakpunt op 1,2910 alsnog zijn uitbraak te vervolgen. Koersdoel is 1,40 dollar, dus fors hoger dan nu. Dit heeft vandaag duidelijk een drukkend effect op de algemene beursstemming, die ook beinvloed wordt door de optie-expiratie. We hopen op een renteverlaging van de ECB, waarmee de opmars van de euro alsnog afgeremd kan worden. Probleem is evenwel dat Amerika de wegglijdende dollar prima vindt, omdat daarmee het begrotingstekort in euro's vermindert en Europa in feite meebetaalt aan dit tekort.

Grafiek 4

AEX , Candlestick daggrafiek:

De AEX is vorige week duidelijk door de weerstand op 339,4 gebroken en heeft inmiddels deze week een succesvolle pullback naar het eerdere uitbraakpunt laten zien. Mits een al te drastische stijging van de euro geen roet in het eten gooit, verwachten wij een verdere opmars van de AEX naar eerste koersdoel op 349. Daarboven ontstaat een eindejaarsdoel van 366. Belandt de AEX onverhoopt onder de 339,4, dan moeten de situatie opnieuw bezien. Volgens de CS-weekgrafiek is echter een correctie tot 334-335 nog toelaatbaar.
Wanneer u een abonnement op ons programma StockVision en een abonnement op onze (AEX+Europa)-nieuwsbrief, krijgt u iedere dag aan- en verkoopadviezen. Een voorbeeld is Philips, die op het punt staat om uit te breken.

Grafiek 4

Philips, Point and Figure daggrafiek

We schreven in onze nieuwsbrief afgelopen weekend:
Philips (19.68) koop speculatief boven 20 met als koersdoel 23. Stoploss op 18. Koop dan bijv. call dec 08 20 nu 4,35.
Staat op het punt om door de weerstand op 20 te gaan. Koop daarboven met als eerste koersdoel 22,50-23,00.
Wilt u ook profiteren van onze aan- en verkoopadviezen, neem dan een abonnement op onze wekelijkse nieuwsbrief, zie verderop. Als u zich eerst wilt oriŽnteren op de door ons uitgegeven (AEX+Europa)-nieuwsbrief, dan kunt u hier een recent verschenen nieuwsbrief in Word of in Acrobat Reader van de nieuwsbrief bekijken.
Bent u geinteresseerd in de mogelijkheden van ons programma StockVision, dan kunt een demofilmpje (2 MB) downloaden door te klikken op demo StockVision.


Archief van dagcommentaren Abonneer u op onze nieuwsbrief       Neem een proefabonnement op StockVision


Andere commentaren zie ook:


DISCLAIMER: Bovenstaand stemmingsbeeld is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Echter StockVision accepteert op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor door u mogelijk op onze adviezen gebaseerde aan- en verkoopbeslissingen!